- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 169 wyświetleń
Składniki:
- 750 g mączystych ziemniaków
- pęczek szczypiorku, posiekany
- 1 puszka tuńczyka
- mała puszka kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki oleju
- 2 duże pomidory pokrojone na plastry
- 85 g tartego sera cheddar
Przygotowanie:
- Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedzić, włóż z powrotem do garnka i dokładnie rozgnieć.
- Dodaj szczypiorek, kukurydzę, tuńczyka, przypraw i wymieszaj.
- Na rozgrzaną patelnię z olejem wyłóż masę ziemniaczaną, równo rozprowadź i smaż przez 4-5 minut, aż spód będzie rumiany i chrupiący.
- Na wierzchu ułóż pomidory, posyp tartym serem.
- Piecz aż ser nabierze złotego koloru, a na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.
- Pokrój na kawałki i od razu podawaj.
Żródło przepisu:
Tanie dania – 101 sprawdzonych przepisów (Good Food Magazine)
Mniam